Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)

Het NWWI

Wanneer uw hypotheekverstrekker eist dat uw rapport aan NWWI eisen voldoet dan moet het taxatierapport eerst aan een validatie instituut ter controle worden voorgelegd. De kosten voor deze controle worden door het NWWI doorberekend aan de taxateur. Voor een NWWI taxatie zal de taxateur vervolgens een opslag rekenen bovenop het reguliere tarief. Het NWWI berekend de taxateur namelijk € 45,95 excl. btw voor het NWWI keurmerk.

Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode.

Een taxatierapport met NWWI keurmerk wordt door alle hypotheek geldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG).

Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten.

Het NWWI wordt branchebreed gedragen. De oprichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM) en Vereniging VBO Makelaar (VBO).

NWWI taxatie aanvragen

Wij kunnen een NWWI taxatie in Zwolle, een NWWI taxatie in Deventer, en een NWWI taxatie in Raalte voor u uitvoeren. Neem hiervoor via ons contactformulier contact met ons op.