Werkwijze

Werkwijze

  1. Als u het contactformulier ingevuld hebt nemen wij diezelfde, of de eerstvolgende werkdag, contact op met u voor het maken van een taxatie afspraak.
  2. Mocht het uw eigen pand betreffen, dan neemt de taxateur meestal nog dezelfde dag (uiterlijk binnen 24 uur) na het indienen van de opdracht contact met u op. Wanneer het gaat om de aankoop van een pand, zal de lokale taxateur rechtstreeks contact opnemen met de verkopende partij voor het maken van een afspraak. De taxateur zal u hiervan ook telefonisch op de hoogte brengen. Hierdoor kan uw taxatie zo snel mogelijk plaatsvinden.
  3. De taxateur taxeert uw woning op de afgesproken tijd en datum.
  4. Na het bezoek aan de woning zal de taxateur uiterlijk binnen twee werkdagen het taxatierapport naar u toesturen.
  5. U betaalt altijd het vaste tarief voor het taxatierapport, nooit een cent meer. De gemeentelijke leges zitten tevens bij dit vaste tarief inbegrepen. Binnen twee waken na ontvangst van het taxatierapport dient u de factuur te voldoen. Op het moment dat er niet op tijd is betaald, brengen wij € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.

Het volgende garanderen wij:

  • Onze taxateurs zijn aangesloten bij de brancheorganisatie NVM en staan allen vermeld in het taxateurs register NRVT.
  • Daarnaast zijn wij aangesloten bij het keurmerk NWWI.
  • Het taxatierapport dat wij uitgeven voldoet te allen tijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte. Deze is vastgesteld door het CHF (Contactorgaan Hypothecair Financiers).
  • De taxateur die voor u taxeert is altijd goed op de hoogte van de plaatselijke omstandigheden en ontwikkelingen en zal nooit taxeren buiten een straal van 20 km van zijn vestigingsplaats.
  • Het taxatierapport dat door ons wordt uitgegeven voldoet aan alle eisen van de hypotheekverstrekkers in Nederland. Mocht het taxatierapport om wat voor reden dan ook toch niet geaccepteerd worden, ontvangt u uiteraard een gratis hertaxatie. 

Om u goed van dienst te kunnen zijn hebben wij uw persoonlijke gegevens nodig. Hier gaan wij altijd zeer zorgvuldig mee om. In ons privacybeleid leest u alles over uw privacy.